Straffekaffe er ikke bare kaffe.

Del

Straffekaffe er Kriminalomsorgens egen kaffemerkevare. Kaffen du kjøper er brent, kvernet og pakket av innsatte i samarbeid med ansatte i Bjørgvin fengsel rett utenfor Bergen. Kaffeproduksjonen er ikke bare til for at ansatte og innsatte skal drikke god kaffe. Det handler om å gi innsatte relevant arbeidstrening og opplæring i soningstiden slik at mulighetene for å få jobb og leve et liv uten kriminalitet etter soning øker.

Det handler om sanser og smaksopplevelser. Like viktig og avgjørende for hvordan kaffen skal smake er valg av kaffebønner, brenning, kverning og hvordan kaffen er tilberedt. Straffekaffe fra Bjørgvin fengsel er laget og brent i tett og nært samarbeid med Bergen Kaffebrenneri.

Samarbeidet mellom Bergen Kaffebrenneri og Bjørgvin fengsel er et sanse- og mestringsprosjekt som startet opp i 2015. Hver måned er det kurs hvor innsatte trenes i baristafaget og kaffebrenning. På kursene til Kenneth som jobber i BKB, får innsatte opplæring i smak og aromatrening, bryggeteknikker og espresso. De mest dedikerte innsatte får gå videre med kursing i kaffebrenning hvor de lærer ulike brenneprofiler. Det handler om å gjenkjenne og identifisere smaker og lukter, det handler om hvordan sansene forsterker hverandre og hvor i munnhulen smakene oppleves.  Derfor er cuppingen med prøvesmaking en viktig del av kvalitetssikringen før en brenning godkjennes for salg. De som fullfører kursene lærer om alt som skjer med en kaffebønne fra jord til bord. Alexander som jobber i Bjørgvin har ansvar for produksjonen og opplæringen og kvalitetsikrer at kaffen holder samme høye kvalitet fra brenning til brenning.

Straffekaffe er ikke bare kaffe. Det er kaffe med mestring, kunnskap og utvikling.

Vil du vite mer om hva Kriminalomsorgen produserer av varer og tjenester kan du gå til prisonmade.no

This is some text inside of a div block.
This is some text inside of a div block.
Se alle innlegg

Les også