Straffekaffe er mer
enn bare kaffe

Straffekaffe er Kriminalomsorgens egen kaffemerkevare. Kaffen du kjøper er brent, kvernet og pakket av innsatte i samarbeid med ansatte i Bjørgvin fengsel rett utenfor Bergen.  Kaffeproduksjonen er ikke bare til for at ansatte og innsatte skal drikke god kaffe.  

Det handler om å gi innsatte relevant arbeidstrening og opplæring i soningstiden slik at mulighetene for å få jobb og leve et liv uten kriminalitet etter soning øker. Staffekaffeprosjektet har sitt utgangspunkt i prinsippene for det interaktive fengsel som beskriver nødvendigheten av tett samarbeid mellom ansatt og innsatt for påvirkning, motivasjon og positiv utvikling.

Vi vet at straffekaffeprosjektet kan forebygge ny kriminalitet fordi det aktivt trener ferdigheter som reduserer sannsynligheten for tilbakefall. Det gir den domfelte ferdigheter som gir mulighet til jobb.

Kaffebrenning utvikler våre sanser som lukt, smak og visuell bearbeiding. Dette er viktig for å redusere impulsivitet. Vi trener evnen til å være mer aktivt nærværende og ta inn signaler fra omgivelsene. Prosjektet krever refleksjon, konsekvenstenking og beslutningstaking. Det stimulerer sosialisering og gir glede. Straffekaffeprosjektet gir oss en mulighet til, gjennom korte tekster, å informere om viktig forskning innenfor vårt fagfelt. “Fanget i dager, løslatt av tiden” formidler håp om en bedre fremtid.  

Vil du vite mer om hva Kriminalomsorgen produserer av varer og tjenester kan du gå til prisonmade.no

Ilustrasjonsbilde av kaffekanne som skjenker kaffe

Våre forhandlere

Vi selger Straffekaffe i vår egen nettbutikk, men du kan også kjøpe kaffen i følgende butikker rundt om i Norge:

Albatrossen Kaffe, Bergen
RØST, bryggen Bergen
Osøyro kolonial
Søndre Vestfold Fengsel, avd. Berg
= KAFFE Oslo
Gløtt AS, Bryggen Bergen
Bergen Kaffebrenneri
Fengselsutsalget Bergen Fengsel
Kirkens Bymisjon, Arendal
Justismuseet, Trondhjem
Åsane Videregående Skole/Åsane Kulturhus
Bringebærfrua, Alversund

Ønsker du å bli forhandler av Straffekaffe, eller å kjøpe større partier til kontoret eller kantinen, ta
kontakt med oss for tilbud.